Bingöl'de evler beyaz örtü altında kaldı!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, 2 metreyi aştı. İlçede evler kara gömüldü. Vatandaşlar, pencerelerin boyunu aşan karda evlerinde mahsur kaldı. İlçe halkı , her gün saatlerce evlerinin çevresinde temizlik yapıyor. Şu ana kadar 2 bin kamyon karın temizlendiği Karlıova'da ilçe halkı, kapı önlerine açtıkları kardan tünellerden evlerine girip çıkıyor.<br />

Bingöl'de evler beyaz örtü altında kaldı! - Sayfa 1

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, 2 metreyi aştı. İlçede evler kara gömüldü. Vatandaşlar, pencerelerin boyunu aşan karda evlerinde mahsur kaldı. İlçe halkı , her gün saatlerce evlerinin çevresinde temizlik yapıyor. Şu ana kadar 2 bin kamyon karın temizlendiği Karlıova'da ilçe halkı, kapı önlerine açtıkları kardan tünellerden evlerine girip çıkıyor.

110
Bingöl'de evler beyaz örtü altında kaldı! - Sayfa 2

Evinde gündüz saatlerinde karanlıkta kaldığını anlatan Kenan Kanat, "Evimiz tamamen kara gömüldü. Her gün saatlerce kar atıyoruz. Kar atacak gücümüz kalmadı. Camlarımız tamamen karla kaplandı. Evdeyken gece mi, gündüz mü olduğu belli değil. Gündüz vakitlerinde de ışıklarımızı açıyoruz. Uykudan uyandığımızda sabah olmuş mu diye saatimize bakıyoruz. Bu yıl kar kalınlığı 2 metreyi geçti. Burada yaşamak büyük bir fedakarlık istiyor" dedi.

210
Bingöl'de evler beyaz örtü altında kaldı! - Sayfa 3

Ayşe Gündüz ise evlerinin önüne biriken karı sürekli temizlemek zorunda kaldığını ifade ederek, "Kardan hepimiz kaybolduk. Ne camlarımız belli ne de kapılarımız belli. 15 günden fazladır kar yağışı devam ediyor. Hava durumuna bakıyoruz yağış daha devam edecek. Allah bizlere yardım etsin" diye konuştu.

310
Bingöl'de evler beyaz örtü altında kaldı! - Sayfa 4

Etkili olan kar yağışı ilçede ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kar yağışı nedeniyle 48 köy yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

410