Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs pandemisi sürecinde ortaya çıkan komplo teorilerine ilişkin Rueters'a açıklamalarda bulundu. İddialara çok şaşırdığını söyleyen Gates, bu denli ön plana çıkacağını hiçbir zaman tahmin etmediğini belirtti.

Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt - Sayfa 1

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in  Wuhan kentinde ortaya çıkan bugün ise küresel bir pandemiye dönüşen koronavirüs (COVID-19) dünya genelinde milyonlarca kişiye bulaşmış durumda. 

Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt - Sayfa 2

Gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam eden virüs pek çok komplo teorisinin de ortaya çıkmasına neden olmuş durumda.  O komplo teorilerinden en dikkat çekeni ise ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile ilgili. 

Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt - Sayfa 3

Geçtiğimiz dönemde eski ABD Başkanı  Trump’ın eski danışmanı tarafından da dile getirilen komplo teorisine göre korona virüs salgınının yaratılmasında Bill Gates’in parmağı olabilir. 

Bill Gates'ten komplo teorilerine yanıt - Sayfa 4

“Bill Gates'in bu salgının yaratım ve yayılım sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık” ifadelerini kullanan Roger Stone, Gates'in insanlara mikroçip takmak için salgını kullandığını iddia etmişti.