BES'te yeni dönem!

BES’te peş peşe değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni döne başladı

BES'te yeni dönem! - Sayfa 1

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

121
BES'te yeni dönem! - Sayfa 2

Gayrimenkul alımıyla Vatandaşlık hakkı kazanmada sınır 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldı. Yapılan değişiklikle bu düzenlemeye resmiyet kazandırılırken, uygulamanın 1 ay sonra başlaması öngörüldü. Böylece 13 Haziran 2022’ye kadarki 250 bin dolarlık gayrimenkul alımlarında vatandaşlık hakkı kazanılmaya devam edilecek.

221
BES'te yeni dönem! - Sayfa 3

3 YIL KALMA ŞARTI

Yönetmelikle bireysel emekliliğe giren yabancılara da vatandaşlık hakkı  da tanındı. Toplam 500 bin doları veya karşılığındaki Döviz tutarını sisteme getiren ve 3 yıl kalma şartına uyanlara vatandaşlık hakkı verilecek. Yönetmeliğin BES’le ilgili düzenlemeleri dün itibarıyla yürürlüğe girdi. Halen geçerli olan mevzuata göre, BES’e giren Türk vatandaşlarına devlet katkısı da veriliyor. BES’e yatırılan katkı paylarının yüzde 30’u kadar da devlet katkısı alınıyor. 

321
BES'te yeni dönem! - Sayfa 4

Devlet katkısı sistemde 3 yıl kaldıktan geçerli oluyor. Sistemde 3 yıl ile 6 yıl arasında kalınırsa devlet katkısının yüzde 15’i alınabiliyor. Bu oran süreye bağlı olarak kademeli olarak artıyor. 

421