Bayraktar TB3'ten yerli motor ile rekor irtifa

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak rekor kıran Bayraktar TB3'ün toplam uçuş süresi de 327 saate ulaştı.

Bayraktar TB3'ten yerli motor ile rekor irtifa - Sayfa 1

Türkiye, savunma sanayiinin göz bebeklerinden olan insansız hava aracı teknolojisinde attığı adımlar ile tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlar ile üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı bir testi daha başarıyla tamamlayarak rekor kırdı.

Bayraktar TB3'ten yerli motor ile rekor irtifa - Sayfa 2

Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, Bayraktar TB3'ün yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans uçuş testini başarıyla tamamladığı ve toplam uçuş süresinin 327 saate ulaştığı ifade edildi.

Bayraktar TB3'ten yerli motor ile rekor irtifa - Sayfa 3

Yerli motorla en yüksek irtifa

Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen uçuşta 33.000 feet irtifaya çıkarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3'ten yerli motor ile rekor irtifa - Sayfa 4

TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, gerçekleştirilen yüksek irtifa uçuş testi sırasında yerli bir motorla şimdiye kadar çıkılan en yüksek irtifaya ulaştı.