Bakanlık tek tek o markaları açıkladı: İşte koronavirüs geçiren 36 maske

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise güvensiz maskelere ilişkin listesini güncellemeye devam ediyor. Ancak GÜBİS üzerinden deşifre edilip satışı yasaklanan ve toplatılma kararı alınan çok sayıda güvensiz maskenin satışı Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinde vatandaşın sağlığı hiçe sayılarak devam ediyor.

Bakanlık tek tek o markaları açıkladı: İşte koronavirüs geçiren 36 maske - Sayfa 1

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış halinin Türkiye'de de çok sayıda ilde görülmesinin ardından vaka sayıları yeniden artışa geçer mi kaygıları artarken uzmanlar ise alınacak önlemeler noktasında vatandaşı uyarıyor.

111
Bakanlık tek tek o markaları açıkladı: İşte koronavirüs geçiren 36 maske - Sayfa 2

Mutasyonlu virüsün daha hızlı ve kolay bulaştığına vurgu yapan uzmanlar, hastalıktan korunmak için doğru maske kullanımının önemine değinerek kapalı ortamlarda bir değil iki maske birden takılması yönünde de öneride bulunuyor.

211
Bakanlık tek tek o markaları açıkladı: İşte koronavirüs geçiren 36 maske - Sayfa 3

YASAĞA RAĞMEN SATIŞI DEVAM EDİYOR
Ancak mutasyonlu virüsle doğru maske kullanımın ne derece önemli olduğuna bir kez daha dikkat çekilirken kimi fırsatçılar ise daha fazla para kazanma hırsı ile insan hayatı ile oynamaya devam ediyor. Koronavirüse karşı kullanımı zorunlu hale gelen maskelerin satıldığı kanallara bakıldığında satışı yasaklanan ve toplatılması yönünde karar alınan çok sayıda markaya ait maskenin halen satışta olduğu ortaya çıktı.

311
Bakanlık tek tek o markaları açıkladı: İşte koronavirüs geçiren 36 maske - Sayfa 4

Güvensiz bulunmasına rağmen e-ticaret siteleri üzerinden satışına devam edilen ürünler Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden listelenmiş durumda.

 

 

411