Bakan Yerlikaya duyurmuştu: Acun'un sponsoruna operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu sabah açıkladığı Sibergöz-17 operasyonunun detayları ortaya çıktı. Buradaki soruşturmanın, Acun Ilıcalı'nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya'ya yönelik olduğu ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu: Acun'un sponsoruna operasyon! - Sayfa 1

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu sabah İstanbul ve Mersin merkezli 18 ilde düzenlenen Sibergöz-17 operasyonunu duyurdu. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Bakan Yerlikaya’nın duyurduğu bu operasyon kapsamında 56 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu operasyonun İstanbul ayağına ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu: Acun'un sponsoruna operasyon! - Sayfa 2

HOLDİNG SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Siber Şube Müdürlüğü ekiplerince dün düzenlenen operasyonun, Acun Ilıcalı’nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya’ya yönelik soruşturmanın devamı olduğu ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu: Acun'un sponsoruna operasyon! - Sayfa 3

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘dolandırıcılık’ soruşturmasında, kripto para borsası Tomya’nın sahibi Yavuz Usta ve beraberindekilere operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu: Acun'un sponsoruna operasyon! - Sayfa 4

Düzenlenen operasyon kapsamında Ağabey Yatırım Holding A.Ş’nin patronlarından Fayik Özbey’in de yer aldığı 8 kişi bu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.