Bademi mutlaka ıslatarak tüketin - Nedenine çok şaşıracaksınız!

Daha önceden bademin ıslatılarak yendiğine mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Peki ama bademi ıslatarak ve soyarak tüketmenin faydalarını biliyor musunuz? İşte bademi ıslatarak ve soyarak tüketmek için 4 neden...

Bademi mutlaka ıslatarak tüketin - Nedenine çok şaşıracaksınız! - Sayfa 1

Badem, besleyiciliğinin yanı sıra mükemmel bir lif, protein, E vitamini, magnezyum, manganez, bakır, fosfor kaynağı… Ve liste uzayıp gidiyor. Kilo kaybından iyi kemik sağlığına, ruh halinizi iyileştirmeye, kalp hastalıkları riskini düşürmeye, kansere, şeker hastalığına kadar pek çok sağlık araştırması, düzenli badem tüketiminin birçok faydasını doğrulamaktadır. 

112
Bademi mutlaka ıslatarak tüketin - Nedenine çok şaşıracaksınız! - Sayfa 2

Bir araştırmaya göre, insanlar daha fazla miktarda fıstık, ceviz ve badem tüketerek meme kanseri riskini, tüketmeyenlere göre azaltabilirler. 

212
Bademi mutlaka ıslatarak tüketin - Nedenine çok şaşıracaksınız! - Sayfa 3

Bir diğeri, bademlerin kan dolaşımındaki antioksidan seviyelerini önemli ölçüde artırdığını, kan basıncını düşürdüğünü ve kan akışını iyileştirdiğini kanıtlıyor. Magnezyum kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı olduğu için Tip 2 Diyabet hastaları da badem tüketiminden yararlanır.

312
Bademi mutlaka ıslatarak tüketin - Nedenine çok şaşıracaksınız! - Sayfa 4

Bademlerin bu kadar çok faydasını öğrendikten sonra, bir avuç badem almak için mutfağınıza gidiyorsanız, önce bademleri bir gece önceden ıslatmanız gerektiğini hatırlatalım. 

412