AVM'ler için pazar günü tartışması

Küçük işletmeler, AVM’ler ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri ise, 'İstihdam zarar görür' diyor.

AVM'ler için pazar günü tartışması - Sayfa 1

Türk perakendesinde "pazar" günü tartışması yeniden alevlendi. Esnaf, sanatkar ve küçük işletmeler, yeni perakende yasa taslağında AVM’lerin ve zincir mağazaların pazar günü kapalı kalması maddesinin yer alması için harekete geçti.

AVM'ler için pazar günü tartışması - Sayfa 2

Daha önceden de dile getirilen bu talep, pandemi döneminde AVM’lere getirilen hafta sonu kısıtlaması nedeniyle yeniden gündeme taşındı.

AVM'ler için pazar günü tartışması - Sayfa 3

Milliyet gazetesinden Hanife Baş'ın haberine göre değişiklik yapılan "Perakende Ticaretin Düzenlenmesine İlişkin Mevzuat"ın gelecek hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. Yasa taslağı için perakendenin bütün taraflarından görüş alınıyor.

AVM'ler için pazar günü tartışması - Sayfa 4

"Avrupa'daki modelin uygulanmasını istiyoruz"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yasa tasarısında esnaf, sanatkar ve küçük işletmeleri korumak için düzenlemeler yapılmasını istediklerini söyledi.