Aşı koronavirüsün bulaştırılmasını büyük ölçüde engelliyor!

Koronavirüs salgınıyla savaşta en büyük umut ve silah haline gelen Kovid-19 aşılarıyla ilgili yeni yapılan bir araştırmanın umut verici sonucu açıklandı.

Aşı koronavirüsün bulaştırılmasını büyük ölçüde engelliyor! - Sayfa 1

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, Kovid-19'a karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısının bireyleri hastalıktan korumasının yanı sıra koronavirüsün bulaştırılmasını "büyük ölçüde" engellediği sonucuna vardığı belirtildi.

110
Aşı koronavirüsün bulaştırılmasını büyük ölçüde engelliyor! - Sayfa 2

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını etkisini artırmaya devam ediyor. Öte yandan ​Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, Kovid-19'a karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısının bireyleri hastalıktan korumasının yanı sıra koronavirüsün bulaştırılmasını "büyük ölçüde" engellediği sonucu ortaya çıktı. 

210
Aşı koronavirüsün bulaştırılmasını büyük ölçüde engelliyor! - Sayfa 3

Aşıların bireyleri ağır hastalıktan koruduğu üçüncü faz çalışmalarında gösterilmişti ancak bulaştırma üzerindeki etkileri tam olarak bilinmiyordu. Kovid-19 salgınının seyri açısından, aşıların bu yöndeki etkisinin kritik önemde olduğu düşünülüyor.

310
Aşı koronavirüsün bulaştırılmasını büyük ölçüde engelliyor! - Sayfa 4

Henüz resmi olarak yayımlanmayan çalışmaya göre, "Aşı, bulaştırma üzerinde de önemli oranda engelleyici etkiye sahip" ve "yeni vaka sayılarının azalmasını sağlayabilir."

410