Araç satışında noter uyarısı! Düşük fiyatlara dikkat

Otomobil piyasası yıl sonuna doğru fiyat düşüşleri ile birlikte ihtiyaç amaçlı araç alacaklar için cazip fırsatlar sunarken, bazı mağduriyetleri de beraberinde getirebiliyor.

Araç satışında noter uyarısı! Düşük fiyatlara dikkat - Sayfa 1

Milliyet'te yer alan habere göre; İkinci elde satış yapılırken, paranın araç sahibi değil de bir başkasına gönderilmesi istenebiliyor, ilan sitelerinde piyasa değerinden daha ucuz araçlar satışa çıkabiliyor. 

115
Araç satışında noter uyarısı! Düşük fiyatlara dikkat - Sayfa 2

Konuyla ilgili İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, akşamüzerine doğru yapılan noter işlemleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

215
Araç satışında noter uyarısı! Düşük fiyatlara dikkat - Sayfa 3

‘ARAÇ SAHİBİ HARİCİ GÖNDERMEYİN’

İMAS Başkanı Ertemel, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Otomobil satış safhalarında dolandırıcılık çok sık olmasa da zaman zaman maalesef yaşanabiliyor. Ancak tüketicinin alacağı bazı kolay tedbirlerle kötü niyetli kişilerden korunmak mümkün.

315
Araç satışında noter uyarısı! Düşük fiyatlara dikkat - Sayfa 4

Bu yöntemlerden bir tanesi para transferini araç sahibi harici birinin hesabına gerçekleştirmek. Böylelikle kötü niyetli araç sahibi parayı başkasının adına almış olduğundan, noter satışını yaptığı aracın tutarını almadığını iddia edebiliyor.

415