Araç sahiplerine kötü haber! 3.304 TL oldu – Bunu sakın yapmayın

Araç sahiplerine kötü haber geldi! Bu duyuruda arabası ile trafikte bu kuralları ihlal edenlere 3.304 TL ceza verilecek ve bu cezalar plakaya yazılacak. Detaylar haberimizde…

Araç sahiplerine kötü haber! 3.304 TL oldu – Bunu sakın yapmayın - Sayfa 1

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile düzenini hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar bulunduğu belirtilerek bu kurallara uymayanlara dev cezalar verileeği bildirildi.

Araç sahiplerine kötü haber! 3.304 TL oldu – Bunu sakın yapmayın - Sayfa 2

2023 yılında idari para cezaları için %112,9 oranında zam belirlendiği ifade edildi. Bu doğrultuda arabası olanların trafikte dikakt etmesi gereken kuralların bazılarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Araç sahiplerine kötü haber! 3.304 TL oldu – Bunu sakın yapmayın - Sayfa 3

Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da maalesef bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde yer aldığı belirtilerek uymayanlara 436 TL ceza verileceği bildirildi.

Araç sahiplerine kötü haber! 3.304 TL oldu – Bunu sakın yapmayın - Sayfa 4

Bununla beraber sürücüler tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması olduğu belirtilerek seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, dikkat dağınıklığı yaratarak kazaya sebebiyet verebildiği bildirildi. Bu kurala uymayanlara ise 951 TL ceza verileceği ifade edildi