Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araç fiyatlarda düşüş hızlandı

Araba almanın tam zamanı! Bekleyen karlı çıktı. İkinci el araç piyasasına ilişkin gelen son veriler hala daralmaya işaret ediyor. Online platformlarda nisan ayı itibarıyla satış adetlerinde düşüş dikkat çekti. Peki şu anda piyasada en hızlı satılan modeller hangileri? İkinci elde fiyatlar geriler mi? İşte detaylar...

Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araç fiyatlarda düşüş hızlandı - Sayfa 1

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 düşüşle 157 bin 463 adede geriledi. Satışlar bir önceki aya göre yüzde 16 oranında düşüş gösterdi.
 

117
Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araç fiyatlarda düşüş hızlandı - Sayfa 2

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sıfır araçlarda yapılan kampanya sonrası bu yılın ilk aylarına kadar özellikle sıfır araç piyasasında bir hareketlilik hakimdi. Ancak ikinci el piyasasında yaşanan durgunluk halen sürüyor.
 
 

217
Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araç fiyatlarda düşüş hızlandı - Sayfa 3

Peki satışlarda daralmanın nedeni ne? İkinci el ilan sitelerinde en hızlı satılan modeller belli oldu. Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:
 

317
Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araç fiyatlarda düşüş hızlandı - Sayfa 4

“Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç piyasası Nisan ayı verilerine göre yaklaşık 157.500 satış gerçekleşti. Bu alanda geçen yılın aynı dönemine oranla %9, bir önceki aya oranla ise %16’lık bir daralma kayda geçmiş oldu. Otomotiv piyasasında yaşanan genel daralma, sektör içerisindeki tüm satış kanallarında olduğu gibi online binek ve hafif ticari pazarında da negatif etkisini gösteriyor.
 

417