Antalya'da karavan işgaline yasak geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahil şeridindeki cadde ve sokaklarda karavanların oluşturduğu yoğun trafikle ilgili şikayetlerin artması üzerine Arapsuyu Mahallesi'nde yeni karavan parkı oluşturulması, cadde ve sokaklara karavan parkının yasaklanması için harekete geçti.

Antalya'da karavan işgaline yasak geliyor - Sayfa 1

Konyaaltı ilçesinde, özellikle mayıs ayından itibaren yüzlerce karavan sahibi, sahile yakın birçok cadde ve sokağı sabit park yeri olarak kullanmaya başladı. 

110
Antalya'da karavan işgaline yasak geliyor - Sayfa 2

Pandemi döneminde izole tatil yöntemlerinden biri olarak ciddi artış gösteren karavan tatiliyle ilgili 11 kilometrelik Konyaaltı sahiline yakın birçok cadde ve sokak, park ettikleri alanda aylarca kalan karavancılar tarafından işgal edildi. Sahile yakın cadde ve sokakların neredeyse tamamında karavan parkları görmek mümkün hale geldi. 

210
Antalya'da karavan işgaline yasak geliyor - Sayfa 3

Her türlü karavan tipinin yanı sıra bazı kişilerin otobüs ve minibüsleri de karavan gibi kullandığı görüldü. Bu kişiler, sahile en yakın bulabildikleri sokaklara park ettikleri otobüsler ve minibüslerde yaşıyor.

310
Antalya'da karavan işgaline yasak geliyor - Sayfa 4

BELEDİYELERE YOĞUN ŞİKAYET

Karavan araçların hem büyük olması hem de birçoğunun sokak veya caddelerde aylarca konaklaması nedeniyle bu bölgelerde yaşayanlar, kendi araçlarını park etme sorunu yaşarken, karavanların sokak ve caddeleri işgal etmesinden rahatsız oluyor. 

410