Anneden ve babadan kalan mirası olanlar dikkat! Tazminat ödeyeceksiniz

Anneden ve babadan kalan miraslar, kardeşler arasında anlaşmazlığa neden olabiliyor. Anlaşmazlık sırasında ortaya çıkan önemli bir detay, milyonlarca hisseli tapu sahibini ilgilendiriyor. Detaylar haberimizde…

Anneden ve babadan kalan mirası olanlar dikkat! Tazminat ödeyeceksiniz - Sayfa 1

Anneden ve babadan kalan miras, kardeşler arasında çözülmesi zor anlaşmazlıklar yaratabiliyor. Pek çok hisseli tapu sahibi, yaşanan anlaşmazlık durumunda neler yapılması gerektiğini bilmiyor.

112
Anneden ve babadan kalan mirası olanlar dikkat! Tazminat ödeyeceksiniz - Sayfa 2

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir detay olduğu ortaya çıktı. Kardeşler arasında yaşanan herhangi bir anlaşmazlık durumunda ortaya çıkan bu detay, "şartlara uymayan bir tarafın tazminat ödeyecek olması" olarak biliniyor.

212
Anneden ve babadan kalan mirası olanlar dikkat! Tazminat ödeyeceksiniz - Sayfa 3

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, konuyla alakalı yöneltilen okuyucu sorularını yanıtladı. Tamer Heper'e, "Babamızdan kalan malvarlığı kardeşler arasında mahkemede eşit olmayacak biçimde paylaşıldı.

312
Anneden ve babadan kalan mirası olanlar dikkat! Tazminat ödeyeceksiniz - Sayfa 4

Ancak şimdi de kardeşlerden bazıları sözleşme hükümlerine uymuyor. Bugün gayrimenkullerle ilgili olarak kardeşlerime devrettiğim arsa hisselerini geri alabilir miyim?" sorusu yöneltildi.

412