Anketçiler ortak yayını değerlendirdi: Seçmen kararını etkilemedi

23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi iki aday İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi. Adaylatın seçmen üzerinde nasıl bir etki bıraktığı seçim sonuçlarıyla ortaya çıkacak. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yayına ilişkin 4 kamuoyu araştırma şirketinin yöneticisiyle konuştuğunu aktardı.

Anketçiler ortak yayını değerlendirdi: Seçmen kararını etkilemedi - Sayfa 1

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Kim kazandı?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Türkiye nefesini tuttu, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki tartışmayı izledi. Ekrem İmamoğlu’nun performansı nasıldı, Binali Yıldırım nasıl bulundu? İki adayın tartışması seçmen tercihleri üzerinde etkili oldu mu?" ifadesini kullandı.

113
Anketçiler ortak yayını değerlendirdi: Seçmen kararını etkilemedi - Sayfa 2

"Peki İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğü nasıl bulundu? İsmail Küçükkaya hata yapmamaya odaklanmıştı. Adil bir yönetim sergilemeye özen gösterdi. Kronometre kullanması yerinde bir karardı. Programın önüne geçmemesi olumluydu. Demokrasi adına güzel bir programdı ancak heyecanı eksikti" diyen Selvi, şöyle devam etti:

 

 

213
Anketçiler ortak yayını değerlendirdi: Seçmen kararını etkilemedi - Sayfa 3

"Ekrem İmamoğlu programa erken gelmek suretiyle iyi bir giriş yaptı. Eşi ve oğluyla birlikte aile fotoğrafı verdi. İmamoğlu ailesi şık kıyafetleri içinde film karelerinden çıkmış bir görüntü verdiler. Mavi kravatı ise artık onun simgesine dönüştü. 

313
Anketçiler ortak yayını değerlendirdi: Seçmen kararını etkilemedi - Sayfa 4

Binali Yıldırım’ın programa geç kalması eksi bir puandı. Eşi ve kızıyla hitap ettiği muhafazakâr kesime olumlu bir mesaj verdi. Aile babası havası vardı. Kırmızı kravatı ise kendine güveni gösteren garantili bir renk seçimiydi.

413