Amanoslarda PKK'lıların kullandığı 3 sığınak bulundu

Osmaniye'de, Amanos Dağı eteklerinde güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK üyelerince kullanıldığı değerlendirilen 3 farklı bölgedeki sığınak ve çok miktarda yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Amanoslarda PKK'lıların kullandığı 3 sığınak bulundu - Sayfa 1

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Amanoslar bölgesinde Jandarma Komando Özel Harekat ve komando timlerinin katılımıyla operasyon başlatıldı. 

Amanoslarda PKK'lıların kullandığı 3 sığınak bulundu - Sayfa 2

300 personel ile bölgede yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında, bölücü terör örgütünün kullandığı 3 farklı yerde tespit edilen sığınaklar ve içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi, dijital malzeme, patlayıcı yapımında kullanılan elektrik malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

Amanoslarda PKK'lıların kullandığı 3 sığınak bulundu - Sayfa 3

Ele geçirilen malzemelerle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda gerekli adli işlem başlatıldı.

Amanoslarda PKK'lıların kullandığı 3 sığınak bulundu - Sayfa 4

Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlerde vatandaşın 24 saat yanında olduğu belirtilen Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'nın aynı zamanda Amanoslar bölgesini karış karış arayarak operasyonlarına kararlılıkla devam etmekte olduğu vurgulandı.