Altında tarihi rekor beklentisi: 'En kötü senaryo' ortaya çıktı

Ons altın fiyatları rekor seviyelere yaklaşırken yurt içinde gram altın fiyatı 2600 TL'ye doğru ilerliyor. Altın fiyatlarının ne kadar yükseleceği merak konusu olurken, ekonomist Doç. Dr. Eryılmaz altın fiyatları için kötü senaryoları açıkladı ve yeni tahminlerde bulundu. Peki, gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları bugün kaç TL?

Altında tarihi rekor beklentisi: 'En kötü senaryo' ortaya çıktı - Sayfa 1

Bugün altın fiyatları, yüksek Hazine getirileri ve güçlenen ABD doları karşısında direnç gösterirken, jeopolitik risklerin devam etmesiyle güvenli liman konumunu sürdürüyor. Özellikle İsrail ve İran arasındaki gerginlik, yatırımcıların güvenli liman arayışını artırmıştı.
 

110
Altında tarihi rekor beklentisi: 'En kötü senaryo' ortaya çıktı - Sayfa 2
Bugün itibariyle altın fiyatları:
Ons altın: Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 431,29 dolara ulaştıktan sonra, bugün 2 bin 381 dolar seviyesinde yerini koruyor.
210
Altında tarihi rekor beklentisi: 'En kötü senaryo' ortaya çıktı - Sayfa 3
Gram altın: 2 bin 570 lira civarında işlem görüyor.
Çeyrek altın: 4 bin 489 lira civarında.
Cumhuriyet altını: 17 bin 968 lira civarında.
310
Altında tarihi rekor beklentisi: 'En kötü senaryo' ortaya çıktı - Sayfa 4
Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'a göre, altın fiyatları için bazı olumsuz senaryolar mevcut. Mynet'te yer alan habere göre, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine Temmuz'da başlaması ve yıl içinde iki kez indirim yapması beklense de, bu altın için kötü haber olabilir.
410