Altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar bu habere dikkat!

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın yatırımı olanlara uyarı yapıldı. Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği kritik veri geçtiğimiz gün açıklandı. ABD’de enflasyon rakamlarının belli olmasıyla piyasalar hareketlendi. Geçtiğimiz haftalarda sert düşüş gösteren altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Peki gram altın için hedeflenen ilk seviye ne? Uzman isim beklentilerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...

Altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar bu habere dikkat! - Sayfa 1

Tasarrufunu altında tutan yatırımcılar fiyatlardaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Nisan ayının ortalarından sonra sert düşüş gösteren altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir geçtiğimiz hafta sonlandı. Piyasalar yeniden yukarı döndü.
 

Altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar bu habere dikkat! - Sayfa 2

Milliyet'in haberine göre; Peki gram altında yükseliş için ilk takip edilecek seviye ne? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Tuğba Ekin, açıkladı. Ekin konuşmasında altına alternatif iki yatırım aracından bahsetti.
 

Altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar bu habere dikkat! - Sayfa 3

Ekonomist Tuğba Ekin’in açıklamaları şu şekilde: “ABD’de enflasyon yüzde 2 hedefine hala uzakta.
Hazine Bakanı Yellen, işsizlik oranının tarihi düşük seviyelere yakın olduğunu, enflasyonun geçen yazdan bu yana önemli ölçüde düştüğünü ve ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini açıklasa da yılbaşı itibarıyla enflasyon verileri aydan aya yükselmeye devam etti.
 

Altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar bu habere dikkat! - Sayfa 4

KRİTİK VERİ SONRASI ALTIN YÜKSELDİ 

ABD’de enflasyon beklentisi yıllık bazda yüzde 3,4 aylık bazda ise yüzde 0,4 olarak piyasada oluşmuştu. Bu beklentileri yıllık bazda karşılayan ve hatta aylık bazda daha düşük açıklanan TÜFE sonrası geçtiğimiz güne yatay pozitif başlangıç yapan ons altın yükseliş kaydederek 2.378 dolar seviyelerini test etti.