Altın ve dolarda düşüş sürecek mi? İslam Memiş tarih vererek açıkladı...

BDDK'nın kararı sonrası dolar 16,49 TL'yi, gram altın ise 1000 TL psikolojik bandını aşağı yönlü kırarak 968 TL'yi görmüştü. Peki altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? İslam Memiş, döviz ve altın piyasası için beklentilerini açıkladı.

Altın ve dolarda düşüş sürecek mi? İslam Memiş tarih vererek açıkladı... - Sayfa 1

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK)  BDDK, döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirmişti.  

 
 

112
Altın ve dolarda düşüş sürecek mi? İslam Memiş tarih vererek açıkladı... - Sayfa 2

BDDK'nın kredi kararı sonrası  dolar/TL'de yaklaşık yüzde 5 düşüş görüldü. Kur tarafında yaşanan bu ters rüzgar altın fiyatları için de etkili oldu. Gram altın 968 TL'yi gördü.
 

212
Altın ve dolarda düşüş sürecek mi? İslam Memiş tarih vererek açıkladı... - Sayfa 3

A Haber'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş BDDK'nın kararını değerlendirirken, piyasaların seyri hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Memiş, şunları söyledi: 
 

312
Altın ve dolarda düşüş sürecek mi? İslam Memiş tarih vererek açıkladı... - Sayfa 4

"Bu son BDDK'nın hamlesi de bu yönde bir karardı. BDDK'da burada ne yaptı? 15 milyon TL'nin üzerinde tekabül eden döviziniz varsa ticari kredi kullanamayacaksınız. Eğer TL ihtiyacınız varsa gidin dövizinizi satın dedi. Daha önce neydi benim dövizim var. Benim dövizim orda dursun. Değer kazansın. Ben gideyim TL ihtiyacımı kredi çekerek sağlayayımdı. BDDK'nın bu kararı ile şimdi bu düzen bozulmuş oldu."
 

412