Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum! Kritik seviye açıklandı

Dolar, borsa ve altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Parasını borsa, altın veya dövizde değerlendirmek isteyen yatırımcılar piyasadaki seyri merakla takip ediyor. Rekor seviyeleri test eden borsada 11 bin puan seviyesi görülür mü? Dolar/TL’de son haftalarda aşağı yönlü hareketler dikkat çekmişti. Dolar/TL, 32 seviyesinin altına sarkar mı? Gram altın için yeni hedefler ne? İşte piyasaya dair tüm merak edilenler...

Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum!  Kritik seviye açıklandı - Sayfa 1

Yurt içi piyasalarda borsa, altın ve dolar/TL’deki fiyatlamalar öne çıkmaya başladı. Borsa geçen hafta rekor kırdıktan sonra karışık bir seyir izlerken, son haftalarda düşüş gösteren altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler görülmeye başlandı. Dolar/TL’de 24 Nisan tarihinden bu yana aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor. Kur 32.20 seviyelerinin altına geriledi.
 

115
Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum!  Kritik seviye açıklandı - Sayfa 2

Peki borsada 11 bin puan seviyesi görülür mü? Gram altın için yeni hedefler neler? Dolar/TL’de düşüşün devamı gelir mi? Konuyla ilgili merak edilenleri BLG Finansal Danışmanlık ve Kurucu Ortağı Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye anlattı. Maviş, dolar/TL için rakam verirken, enflasyona karşı en iyi yatırım aracını da açıkladı.
 
 

215
Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum!  Kritik seviye açıklandı - Sayfa 3

‘GERİ ÇEKİLME İHTİMALİ KUVVETLENDİ’ 
Belgin Maviş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Endekste 10 bin 300 puan seviyesi test edildikten sonra ‘11 bin puan seviyeleri görülür mü?’ soruları gelmeye başlamıştı. Geçen hafta itibarıyla birkaç günlük süreçte borsa yön belirlemekte zorlandı. Genel anlamda baktığımızda endekste yön yukarı gibi gözükse de geri çekilme ihtimalinin kuvvetlendiğini es geçmememiz gerekiyor.

315
Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum!  Kritik seviye açıklandı - Sayfa 4

BORSADAKİ YÜKSELİŞİN ARKASINDAKİ 4 NEDEN! 
Borsayı yükselten neden öncelikle not artışıydı, Türkiye’nin gri listeden çıkma beklentisi ve kredi risk primindeki (CDS) düşüşülerdi. Bunlar borsaya önemli destekler verdi. Yabancının da borsaya gelişi TL varlık fiyatlamalarında olduğu kadar borsada da hisse bazında primleri beraberinde getirdi.

415