Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 13 bin bayide bugün itibarıyla fiyatlar güncellenmeye başladı.

Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı - Sayfa 1

EPDK'nin Kurul kararına göre, bugün itibarıyla akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak.

110
Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı - Sayfa 2

Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

210
Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı - Sayfa 3

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi.

310
Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı - Sayfa 4

Açıklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının amaçlandığı karara ilişkin, "Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır.

410