Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda

Buz lazer, istenmeyen kılların tedavisinde kullanılmak için son olarak geliştirilen, yüksek teknolojiye sahip bir epilasyon yöntemidir. Türkiye’nin en iyi buz lazer merkezleri ile istenmeyen kıl ve tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

F5HABER F5HABER
Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda

Buz lazer, istenmeyen kılların tedavisinde kullanılmak için son olarak geliştirilen, yüksek teknolojiye sahip bir epilasyon yöntemidir. Alma Lasers Firması tarafından uzun süren araştırmalar sonucunda geliştirilen ve 2015 yılında piyasaya sürülen Soprano Ice, lazer epilasyonda bir devir atlatmıştır. FDA onaylı lazer epilasyon buz başlık sayesinde acısız ve kısa süreli epilasyon imkanı sunmaktadır. Türkiye’nin en iyi buz lazer merkezleri ile istenmeyen kıl ve tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 1

Konforlu Epilasyon Yöntemi

Günümüze kadar uygulanan epilasyon yöntemleri arasında buz lazer, en konforlu ve kısa süreli olanıdır. Ortalama 6 seans ile istenmeyen tüylere kalıcı çözüm sağlanabilmektedir. Buz lazer epilasyon kıl kökünde bulunan farklı yapıları hedef alarak, kıl köklerinin tahribatını sağlar. Farklı dalga boylarına sahip olan buz lazer, geniş yüzeyleri hedef alarak, aynı anda daha fazla sayıda kıl köküne ulaşmaktadır. Bu sayede diğer epilasyon yöntemlerine oranla seanslar kısa sürmektedir. Tümvücut buz lazer seansları, yaklaşık 40 dakika kadar sürer.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 2

Buz Lazer Epilasyon Yaptırmak İçin Şartlar 

16 yaşından büyük ve kıl gelişimi tamamlanmış kadın ya da erkek bireyler buz lazer epilasyon yaptırabilirler. Elbette ilk olarak uzman doktor tarafından gerekli muayeneler yapılarak, buz lazer için herhangi bir sağlık probleminizin olmadığı tespit edilmelidir.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 3

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Buz lazer epilasyon, uzman kişiler tarafından kademeli ısıtma tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Kademeli ısıtma metodu, kıl kökünün adım adım kontrollü bir şekilde tahribatını gerçekleştirir. Ütü yapar gibi cilt üzerinde sürekli hareket ettirilen, buz başlık, yanık ya da leke oluşumu gibi problemlerin önüne geçmektedir.

Uygulama sırasında cildi soğutan ve mesaj konforu sağlayan soğutma sistemi ile neredeyse tamamen acısız bir epilasyon mümkün olur. Son teknoloji buz lazer sayesinde geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde meydana gelebilecek zebra çizgileri gibi istenmeyen sonuçların önüne geçilir.

İstenmeyen kılların yok edilmesinde etkili ve kalıcı çözüm isteyen kişilerin, en iyi buz lazer merkezi arayışı sırasında ilk dikkat etmeleri gereken nokta, klinikte FDA onaylı buz lazer cihazlarıkullanılıyor olmasıdır. Çünkü kullanılan cihazın orijinal olması elde edilecek sonucu doğrudan etkilemektedir.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 4

Buz Epilasyon Yüz Bölgesinde Kullanılabilir Mi?

Yüz bölgesinde bulunan kıllar hem kadın hem de erkekleri görsel açıdan rahatsız eden sorunlardan birisidir. Yüzde bulunan tüy ve kıllar derin bir kök yapısına sahipken aynı zamanda hormonal olarak hassastır. Bu çerçevede yüz bölgesindeki tüylerden kurtulmak için doğru epilasyon yöntemi seçilmelidir.

Buz lazer epilasyon 3 farklı dalga boyuna sahiptir. Bu özelliği sayesinde hem kalın hem de ince kıllar üzerinde etkili çözüm sağlar. En açık ve güçsüz tüyler üzerinde bile başarılı sonuçlar vermektedir.

Buz Epilasyon Kansere Yol Açar Mı?

Buz epilasyon kansere neden olur mu, olmaz mı konusu insanların, uygulamaya önyargılı yaklaşmalarına neden olmaktadır. Buz epilasyon sırasında deri üzerinden uygulanan ışınlar, sadece kıl köklerine ulaşacak seviyededir. Kansere neden olabilmesi için bu ışınların derinin çok altına nüfus etmesi gerekir. Buz lazer epilasyon kansere neden olmaz. Dolayısıyla içiniz rahat bir şekilde buz lazer yaptırabilirsiniz.

Bunun yanı sıra lazer epilasyon buz başlık sayesinde ciltte oluşabilecek, kızarıklık ve tahriş gibi problemlerinde önüne geçerek, istenmeyen sonuçları engeller.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 5

Hamileler Buz Lazer Yaptırabilirler Mi?

Uzman kişilerin ortak görüşü kapsamında hangi yöntem olursa olsun hamile kişilerin, ışıkla yapılan yöntemlerden uzak durması gerekmektedir. Hamilelik ihtimali olan kişiler, epilasyonu hamilelik sonrasında yaptırmalıdırlar. Hamilelik öncesi buz epilasyon seanslarına başlayan kişiler ise programlarını erteleyebilirler.

2020 Buz Lazer Fiyatları

Buz lazer Bakırköy fiyatları genel olarak kişinin kilo ve kıl yapısına bağlı olarak değişim göstermektedir. Fiyat aralığı, kliniğe ve ilçeye göre farklar gösterir. Buz lazer merkezlerini arayarak, bilgi alabilmeniz mümkündür. Elbette daha detaylı bilgi sahibi olmak için muayene olabilirsiniz.

Buz lazer ile istenmeyen tüylere veda - Resim : 6

Buz Epilasyon Ne Kadar Sürüyor?

Buz epilasyon seans süresi, tüm vücut için ortalama 40 dakikadır. Buz lazer epilasyonun uygulandığı bölgeye ve kişinin kıl yapısına bağlı olarak seans süresi değişmektedir. Örnek olarak yüz bölgesi ile bacak bölgesinin seans süreleri birbirinden farklıdır.

Buz Epilasyonun Kaç Seans Uygulanması Gerekir?

Buz epilasyonun kaç seans uygulanacağı kişinin fiziksel özelliklerine, uygulamanın yapılacağı bölgeye ve kıl yapısına bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak 6 seans, kıllardan tamamen kurtulmak için yeterli gelse de kişinin yaşadığı hormonal sıkıntılar bu süreci uzatabilir.

İki Seans Arasında Ne Kadar Süre Olmalı?

Tek seansta kıllardan kurtulmak maalesef mümkün değildir. Yani bir seanstan başlayarak, kişi için uygun olan seans sayısı uzman kişi tarafından belirlenir. İki seans arasında ne kadar süre olacağı ise yine kişinin kıl yapısına bağlı değişmektedir. Tamamlanan seanstan sonra diğer seansın uygulanabilmesi için buz lazer uygulanan bölgedeki kılların dökülmesi ve yerine yenilerinin çıkması gerekir. Elbette bu süreçte kişinin kıl köklerinin geçirdiği evreler ve bireysel farklılıklar da etilidir.

SONRAKİ HABER