ABD'li bankadan dudak uçuklatan altın tahmini: Gram altın 6-18 ay içinde görülmemiş seviyeye ulaşacak

Orta Doğu'da ve Ukranya-Rusya arasında süren savaşlar hem petrol fiyatlarını hem altın fiyatlarını etkiliyor. Altının ons 2 bin 385 dolar seviyesinde iken, gram altın yeni güne 2 bin 487 TL'den başladı. Öte yandan ABD'li Citibank'tan dikkat çeken bir altın tahmini geldi.

ABD'li bankadan dudak uçuklatan altın tahmini: Gram altın 6-18 ay içinde görülmemiş seviyeye ulaşacak - Sayfa 1

Altın, İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik saldırısının güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasının ardından yükselişte. İsrail Hava Kuvvetleri'nin, İran'a yönelik muhtemel bir saldırı için yürüttüğü hazırlıkları tamamladığı bildirmesinin ardından İran'dan da açıklama geldi. 

122
ABD'li bankadan dudak uçuklatan altın tahmini: Gram altın 6-18 ay içinde görülmemiş seviyeye ulaşacak - Sayfa 2

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini söyledi. 

222
ABD'li bankadan dudak uçuklatan altın tahmini: Gram altın 6-18 ay içinde görülmemiş seviyeye ulaşacak - Sayfa 3

ABD ve AB'nin desteğini alan İsrail'in saldırısı beklenirken ons altın fiyatı da gerilimden besleniyor. Spot piyasada altının ons fiyatı, 2 bin 384,85 dolara yükseldi. 

322
ABD'li bankadan dudak uçuklatan altın tahmini: Gram altın 6-18 ay içinde görülmemiş seviyeye ulaşacak - Sayfa 4

Gün içinde en düşük 2 bin 379,39 dolar, en yüksek de 2 bin 392,22 dolar seviyesi görüldü. Altının ons fiyatı cuma günü, 2 bin 432 dolara kadar yükselerek rekor tazelemişti.

422