ABD'den flaş dördüncü doz açıklaması

Dünya koronavirüs mücadelesini sürdürüyor. En önemli savunma aracı şu an için aşı. Bir çok ülke vatandaşlarının büyük bir bölümünü Covid -19'a karşı aşıladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bağışıklık sistemi koronavirüse karşı normal reaksiyon verme yetisi azalan kişilerin dördüncü doz aşı olabileceklerini açıkladı.

ABD'den flaş dördüncü doz açıklaması - Sayfa 1

Yayımlanan yazıda, üçüncü doz aşıyı olan kişilerin bağışıklıklarının azalmasının durumunda tavsiye edilen dördüncü doz aşının amacının üçüncü doz gibi azalan bağışıklığı artırmak olduğunun altı çizildi.

ABD'den flaş dördüncü doz açıklaması - Sayfa 2

CDC, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin tahmini yüzde 2,7'sinin virüse karşı bağışıklık tepkisinin azaldığının altını çizerken, bağışıklığı baskılanmış herkesin dördüncü bir doza ihtiyacının olmayacağı aktarıldı.

ABD'den flaş dördüncü doz açıklaması - Sayfa 3

‘Bazıları iki dozla iyiydi, bazıları üç dozla iyi değil’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nde bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda Covid aşısı tepkileri üzerinde çalışan cerrahi profesörü Dr. Dorry Segev, "İyi bir koruma düzeyine ulaştıktan altı ay sonra korumanızın azaldığını biliyoruz ve bunu artırmamız gerekiyor" dedi.

ABD'den flaş dördüncü doz açıklaması - Sayfa 4

Dördüncü doz aşının normal bağışıklık sistemi olan ve bağışıklığı baskılanmış insanlar için olduğunu vurgulayan Segev, "Bu ülkedeki bağışıklığı baskılanmış 11 milyon insandan bazıları iki dozla iyiydi ancak bazıları ise üç dozla iyi değildi ve dördüncü bir doza ihtiyaçları var” diye konuştu.