5 milyon çalışan emekliye yılbaşından önce ikramiye geliyor: Kimler yaralanabilecek?

İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklileri de dahil olmak üzere, yapılacak çalışma sonrasında 4 milyon 689 bin çalışan emekli 5 bin TL ikramiyeden yararlanacak. Peki, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

5 milyon çalışan emekliye yılbaşından önce ikramiye geliyor: Kimler yaralanabilecek? - Sayfa 1

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin ne zaman yatırılacağı, yüz binlerce emeklinin gündeminde yer almaya devam ediyor.
 

110
5 milyon çalışan emekliye yılbaşından önce ikramiye geliyor: Kimler yaralanabilecek? - Sayfa 2

Cumhur İttifakı, Meclis’te görüşmeleri ağır ilerleyen 86 maddelik torba teklifle ilgili alternatif bir görüşme takvimi de oluşturdu. Önceden yapılan planlamaya göre Meclis Genel Kurulu, 11-24 Aralık arasında Bütçe Yasa Teklifi’nin görüşmelerini yapacak.
 

210
5 milyon çalışan emekliye yılbaşından önce ikramiye geliyor: Kimler yaralanabilecek? - Sayfa 3

Genel Kurul’da henüz birinci bölümü görüşülen ve dört bölümden oluşan Torba Teklif’in görüşmelerinin hafta sonuna kadar tamamlanması beklenmiyor. Teklifin iki bölümünün cuma gününe kadar tamamlanması öngörülüyor. 

310
5 milyon çalışan emekliye yılbaşından önce ikramiye geliyor: Kimler yaralanabilecek? - Sayfa 4

Bu durumda Meclis, 26-30 Aralık arasında Torba Teklif’in kalan iki bölümü için mesai yapacak. Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiyeyi de içeren teklifin yılbaşından önce çıkarılması hedefleniyor.
 

410