42 yılda 100 bin TL borç! Alacaklarını ahirete bıraktı

Samsun’da çaycılık yapan Mustafa Yıldız, 42 yıldır verdiği borçları deftere yazdı fakat geri alamadı. Yaklaşık 100 bin TL’lik alacağından umudunu kesen Yıldız, "Borçlarımı ahirette alacağım inşallah" dedi<br />

42 yılda 100 bin TL borç! Alacaklarını ahirete bıraktı - Sayfa 1

Samsun’da çaycılık yapan Mustafa Yıldız, 42 yıldır verdiği borçları deftere yazdı fakat geri alamadı. Yaklaşık 100 bin TL’lik alacağından umudunu kesen Yıldız, "Borçlarımı ahirette alacağım inşallah" dedi

42 yılda 100 bin TL borç! Alacaklarını ahirete bıraktı - Sayfa 2

Samsun-Vezirköprü yolu üzerinde 29 yıldır çay ocağı işleten Mustafa Yıldız, 1977 yılından bu yana verdiği borçları bir deftere yazmaya başladı. Yıldız, yol üzerinde bulunmasından dolayı yakıtı biten, aracı bozulan ve çeşitli nedenlerle kendisinden borç isteyenlere insanlık namına borç vererek yardımcı oldu. Fakat borç verdiği insanların büyük bir kısmı borcunu ödemedi.

42 yılda 100 bin TL borç! Alacaklarını ahirete bıraktı - Sayfa 3

Haliyle 42 yılda ortaya büyük bir rakam çıktı. En son 2017 birine borç veren Yıldız, bugünkü para birimi ile yaklaşık 100 bin TL’ye yakın alacağının olduğunu söyledi. İnsaniyetlik olsun diye borç veren Yıldız, alamadığı borçlarını artık ahirete bıraktığını ifade etti.

42 yılda 100 bin TL borç! Alacaklarını ahirete bıraktı - Sayfa 4
'İNSANLIĞINDAN UTANIYORSUN'
İnsanlığın bittiğini vurgulayan Yıldız, "29 yıldır burada çay ocağı işletiyorum. Yolun üzerindeyiz. Arabası bozulan, yakıtı biten buraya geliyor. 3-5 günlüğüne para istiyor. Ondan sonra o adamı bulman mümkün değil. Vermesen insanlığından utanıyorsun. 'Ayıp olur' deyip veriyorsun. Ondan sonra çekip gidiyor. Telefona da cevap vermiyor.