4 anket şirketinden İstanbul değerlendirmesi!

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı ve GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ve A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür İstanbul seçimlerine ilişkin son durumu paylaştı.

4 anket şirketinden İstanbul değerlendirmesi! - Sayfa 1

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçiminde 2 aday öne çıkmış durumda Ekrem İmamoğluve Binali Yıldırım. Seçime sayılı günler kala anket şirketleri de İstanbul seçimiyle ilgili değerlendirmelerini duyurmaya başladılar. Bu anket şirketlerinden MAK, Konsensus, Genar ve A&G araştırma şirketlerinin başkanları da son anketleriyle ilgili rakamları paylaştılar. 

116
4 anket şirketinden İstanbul değerlendirmesi! - Sayfa 2

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat “23 Haziran’da 31 Mart’taki gibi bir fark değil de daha somut 1-2 puanlık bir fark bekliyorum” derken, Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, “Son seçime göre Ekrem İmamoğlu oyunu 1 puan arttırmış görünüyor” dedi.

216
4 anket şirketinden İstanbul değerlendirmesi! - Sayfa 3

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş da, “31 Mart’ta önde başlayan Binali Bey’di, 23 Haziran için ise bu Ekrem Bey’in tarafına kaymış durumda. Seçim gecesi yine bizi nefes nefese bir yarış bekliyor.” ifadelerini kullandı.

316
4 anket şirketinden İstanbul değerlendirmesi! - Sayfa 4

A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür ise YSK kararı sonrası 3 araştırma yaptıklarını açıklayarak rakam verdi: “İlk yaptığımız ankette Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım karşısında 6-7 puan öndeydi. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda bu oran 2-3 puana düştü.” 

416