3600 ek gösterge için flaş talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

3600 ek göstergede çok önemli bir gelişme yaşandı. Milyonlarca polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih ve talimat verdi.

3600 ek gösterge için flaş talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi - Sayfa 1

3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih ve talimat verdi. Binlerce memurun uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde kayıt altına alınan ve yaklaşık 4 milyon memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konu ile ilgili müjde geldi.

3600 ek gösterge için flaş talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi - Sayfa 2

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beştepe’deki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret etti. Ziyarette Toplu Sözleşme'nin kapsamının geniş tutulmasının önemine değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin sonuçtan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların başlatılmasını ve 2022 yılı içerisinde tamamlanmasının talimatını verdi.

 

3600 ek gösterge için flaş talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi - Sayfa 3

Yalçın, toplu sözleşmede mutabakat metninde yer alan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda Memur-Sen olarak katkı sunacaklarını ifade etti ve 4688 Sayılı Kanun'da Toplu Sözleşme ve kamu görevlileri sendikacılığının niteliğini artıracak değişikliklerin de yapılmasına ilişkin beklentilerine vurgu yaptı.

3600 ek gösterge için flaş talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi - Sayfa 4

Toplu Sözleşme ikramiyesinin 400 TL'ye yükseltilmesinin sendika üyeliğine değer kattığını vurgulayan Yalçın, kararla birlikte sendikalı olanlar ile olmayanlar arasındaki ayrımın ortaya konulmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Toplu Sözleşme'nin mutabakatla sonuçlanmasını değerli bulduğunu kaydederek, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e teşekkür etti.