2023 İstanbul fay hattı haritası! İşte en riskli ve orta riskli ilçeler...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin yarattığı yıkım korkunç oldu. Son açıklanan rakamlara göre 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 ili etkileyen depremin ardından şimdi gözler olası İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Deprem uzmanları 1999 yılında yaşanan büyük depremin ardından 30 yıl içinde yine büyük bir depremin İstanbul'u vuracağını söylemişti. Peki İstanbul'da fay hattı nerelerden geçiyor? En riskli ilçeler hangileri İşte 2023 İstanbul deprem haritası...

2023 İstanbul fay hattı haritası! İşte en riskli ve orta riskli ilçeler... - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin ardından beklenen büyük İstanbul depremi tekrar gündeme geldi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremde acımız halen taze. Bir taraftan enkazlardan mucizevi kurtuluşlar gelirken bir yandan depremin yarattığı yıkım karşısında Türk insanının yardımseverliği umutlarımızı yeşertiyor. 1999 yılındaki Marmara Depreminden daha büyük hasara ve yıkıma sebep olan Kahramanmaraş depremi unutulan bir gerçeği de tekrar hatırlamamıza yardımcı oldu. İstanbul'da 30 yıl içerisinde gerçekleşeceği uzmanlar tarafından dile getirilen depremle ilgili araştırmalar da hız kazandı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar yaşadıkları ilçeler ve semtlerde fay hattının nerelerden geçtiğini merak ediyor. İşte İstanbul deprem haritası...

2023 İstanbul fay hattı haritası! İşte en riskli ve orta riskli ilçeler... - Sayfa 2

Uzmanlara göre; İstanbul'daki yapıların yaşına bakıldığından en yaşlı ilçe olarak Beyoğlu'ndan sonra ikinci sırada gelen Fatih (Tarihi Yarımada) depremden en fazla etkiyi görecek ilçe olarak öne çıkıyor.

2023 İstanbul fay hattı haritası! İşte en riskli ve orta riskli ilçeler... - Sayfa 3

Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

2023 İstanbul fay hattı haritası! İşte en riskli ve orta riskli ilçeler... - Sayfa 4

İSTANBUL'DAKİ OLASI BİR DEPREME GÖRE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul deprem haritası, şehrin deprem riski taşıyan bölgelerini düşük, orta ve yüksek riskli olmak üzere üçe ayırıyor.

İstanbul'daki düşük riskli ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent'tir.

İstanbul'daki orta derece riskli ilçe ve semtler; Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı'dır.

İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgeler ise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir.