2022 model Hyundai fiyatları ÖTV sonrası çıldırdı: İndirim oranı 40 bine dayandı

Araba almak isteyenlerin merakla beklediği haber geçtiğimiz hafta geldi. ÖTV'de 1.6 lt ve altı motora sahip otomobillerde matrah dilimi 3'ten 5'e çıktı. Bu karar bazı araçlara ÖTV indirimi olarak yansıdı. Yapılan düzenleme sonrası pek çok üretici fiyatlarını güncelledi. Listesini güncelleyen ilk markalardan biri de Hyundai oldu. 40 bin TL’ye varan indirimlerin yer aldığı liste haberimizde.

2022 model Hyundai fiyatları ÖTV sonrası çıldırdı: İndirim oranı 40 bine dayandı - Sayfa 1

Otomotiv sektöründe 16 Ağustos’ta getirilen ÖTV matrahı düzenlemesiyle talep artışı yaşanmış, ancak çip krizi nedeniyle yeterli stok bulunamayınca bir çok tüketici bayilerden eli boş dönmüştü.

140
2022 model Hyundai fiyatları ÖTV sonrası çıldırdı: İndirim oranı 40 bine dayandı - Sayfa 2

300 bin altında tek araç kalmıştı

Daha sonra 18 TL’yi gören dolar kuru, yapılan değişikliği eritmiş otomobil fiyatlarında fahiş rakamların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Yaşanan tabloda düşük vergi diliminde kalan araç sayısı bir elin parmaklarını geçmez olmuştu.

240
2022 model Hyundai fiyatları ÖTV sonrası çıldırdı: İndirim oranı 40 bine dayandı - Sayfa 3

Fiyatlar yeniden yükseldi

Aralık ortasında ‘Kur Korumalı TL Mevduat’ sisteminin devreye alınmasıyla kurdaki düşüş, otomobil fiyatlarına da yansıdı. Ancak bu düşüş dolardaki düşüşle aynı oranda olmadı. Üstelik fiyatlar ocak güncellemesiyle yeniden yükseldi.

340
2022 model Hyundai fiyatları ÖTV sonrası çıldırdı: İndirim oranı 40 bine dayandı - Sayfa 4

Yılın ilk yarısında satışlarda iyi bir grafik sergileyen otomotiv pazarı, sonraki dönemde adeta çakılarak 2021 yılını yüzde 8'lik bir daralma ile bitirdi.

440