20 il için sağanak yağış uyarısı: Sıcaklıklar 4-6 derece düşecek

Birçok ilde etkili olan sağanak yağışlar bugün (18 Mayıs Perşembe) de devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve 19 il için sağanak yağış uyarısında bulunurken hava sıcaklıklarının da 4 ila 6 derece arasında düşeceği tahmininde bulundu. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

20 il için sağanak yağış uyarısı: Sıcaklıklar 4-6 derece düşecek - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 20 il için sarı kodlu uyarıda bulunan MGM, hava sıcaklığının da iç ve batı bölgelerde azalacağını belirtti.
 

110
20 il için sağanak yağış uyarısı: Sıcaklıklar 4-6 derece düşecek - Sayfa 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Van'ın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

210
20 il için sağanak yağış uyarısı: Sıcaklıklar 4-6 derece düşecek - Sayfa 3

Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu,(İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya’nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

310
20 il için sağanak yağış uyarısı: Sıcaklıklar 4-6 derece düşecek - Sayfa 4

SICAKLIKLAR 4-6 DERECE DÜŞECEK
Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

410