100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı!

Mevduat faizleri rekor seviyeye ulaştı. 100 bin lirasını mevduat faizine yatıran büyük kazanç sağlıyor. Merkez Bankası yaptığı son hamle ile politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bankalar da politika faiz oranıyla birlikte daha yüksek faizler vermeyi taahhüt etmeye başladı. Müşteri yarışına giren bankalar üç aylık mevduatta faizi yüzde 67.48'e kadar yükseltti. Bankalarda mevduat hesabı açarken Merkez Bankası'nın kamuya açıkladığı oranları talep edebilir ve yüksek faiz getirisi elde edebilirsin

100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! - Sayfa 1

Birikimlerini mevduatta değerlendirmek isteyenlere bankalar özel faiz oranları veriyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesiyle birlikte bankalar da faiz baremlerini yukarı taşımaya başladı.
 

112
100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! - Sayfa 2

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; 3 aylık vadede faiz yüzde 70'e yakınsarken Mart ayında enflasyon yüzde 68.50 oranında gerçekleşmişti.
 
 

212
100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! - Sayfa 3

İlerleyen aylarda Merkez Bankası'nın tahminlerine göre enflasyon düşük kalsa da piyasaya yönlendirici mesajlar verilmeye devam ediliyor ve faizin bir süre daha yüksek kalacağı belirtiliyor.
 

312
100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! - Sayfa 4

MEVDUAT NASIL AVANTAJLI OLUR? 
Enflasyonun yüzde 35-40 civarına düşüp mevduat faizinin yüzde 70 civarında gerçekleşmesiyle birlikte ekonomide toparlanmanın ve fiyat istikrarının kontrol altına alınması beklentisi piyasalarda hakim görüş olarak benimseniyor.

412