Özel ve kamu bankalarından destek paketi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası'ndan açıklama

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre, bankalar firmalara ilave kredi limiti tahsis edecek. 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek. İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre de, müşterilerin 30 Nisan'a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek. İşte bankaların aldığı önlemlerin detayları...

Özel ve kamu bankalarından destek paketi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası'ndan açıklama - Sayfa 1

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve İş Bankası virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle alınan önlemler kapsamında Ziraat Bankası olarak yeni destek adımlarını kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunmak isteriz.

116
Özel ve kamu bankalarından destek paketi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası'ndan açıklama - Sayfa 2

Bu vesileyle öncelikle, salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi altındaki vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu süreci aşmak için en çok ihtiyaç duyduğumuz hususun toplumsal farkındalık ile güçlü birliktelik olduğuna, devletimizin ve milletimizin el ele vererek en kısa zamanda bu badirenin üstesinden geleceğine inanıyoruz.

216
Özel ve kamu bankalarından destek paketi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası'ndan açıklama - Sayfa 3

Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hızla almaya başladığı ve tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte Ziraat Bankası olarak bizlerin de katkı sunduğu önlemlerle, mevcut durumu en az zararla atlatan ülkelerden birisi olacağımıza güvenimiz tamdır.

Vatandaşlarımızın işsiz kalmasının önüne geçebilmek ve aynı zamanda üretim altyapımızı ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmak ekonominin tüm paydaşlarının ortak hedefi olmalıdır. Bu hedef doğrultusunda - Bankamız şubeleri 09:00 - 17:00 saatleri arasında müşterilerimize hizmet vermeye devam edecektir.

316
Özel ve kamu bankalarından destek paketi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası'ndan açıklama - Sayfa 4

Bu yaklaşımla, “Ekonomik İstikrar Kalkanı” hamlesi doğrultusunda, Ziraat Bankası yeni bir adım atıyor; vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın bu dönemde nakit akışlarında yaşayabilecekleri bozulmaya karşı aşağıda belirtilen destekleri devreye alıyor.

416