Zincir marketlerde yeni dönem: 5 bin nüfus sınırı önerisi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), nüfusu 5 binin altında olan yerlerde zincir market açılmamasını, geçen yıl cirosu 50 milyar TL’ye ulaşan özel marka ürünlerin market satışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasını önerdi.

Zincir marketlerde yeni dönem: 5 bin nüfus sınırı önerisi - Sayfa 1

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı perakende ticaretin yasasında değişiklik taslağına ilişkin tarafların görüşlerini göndermesi tamamlandı. 

118
Zincir marketlerde yeni dönem: 5 bin nüfus sınırı önerisi - Sayfa 2

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) nüfusu 5 bin nüfusun altında olan yerlerde zincir market açılmamasını, geçen yıl cirosu 50 milyar TL’ye ulaşan özel marka (private label) ürünlerin market satışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasını, tüketicide ucuz algısı yaratan gramaj oyunlarına son verilmesi için ambalajların farklılaştırılması şartı getirilmesini önerdi.

218
Zincir marketlerde yeni dönem: 5 bin nüfus sınırı önerisi - Sayfa 3

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün'ün imzasıyla Ticaret Bakanlığı’na gönderilen görüşte itiraz ve öneriler şöyle sıralandı:

318
Zincir marketlerde yeni dönem: 5 bin nüfus sınırı önerisi - Sayfa 4

 - Alışveriş merkezlerinde yer alan marketlerin kapsam dışında bırakılması, var olan cazibe avantajını katlayarak sektörde haksız rekabete yol açacak.

418