'Zarar etmeden' dolar ve gram altın almanın sırrı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve dolar yatırımları konusunda dikkat çeken tavsiyeler geldi. Memiş, işin sırrını paylaştı.

'Zarar etmeden' dolar ve gram altın almanın sırrı - Sayfa 1

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'gram altın' ve dolar için bazı tavsiyelerde bulundu.

'Zarar etmeden' dolar ve gram altın almanın sırrı - Sayfa 2

Memiş, bir Youtube kanalında şunları söyledi: "Sanal varlıkları fiziki varlıklara çevirirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. Koronavirüs sonrası bankacılıkta sanal birikimler arttı. Bunun tabii birçok nedeni var, nesillerin değişmesi, ödeme araçlarının değişmesi, farklı enstrümanların gelişmesi, alım satım kolaylığı gibi nedenler."

'Zarar etmeden' dolar ve gram altın almanın sırrı - Sayfa 3

"MAKAS ARALIĞI KARGAŞAYA NEDEN OLUYOR"

"Son 5-6 aydır bankaların makas aralığında fark oluşması, piyasalarda kargaşaya neden oluyor. Kulaktan dolma bilgiler de insanları fiziki yatırıma mı geçsem düşüncesine yöneltti.

'Zarar etmeden' dolar ve gram altın almanın sırrı - Sayfa 4

Altınını TL'ye çeviren, TL ile farklı enstrüman alan, gümüşte aynı şekilde birçok örnek var. Burada önemli olan parite üzerinden işlem yapmak ancak bankada altın veya gümüşleri fizikiye çevirmek için mutlaka fiyatların yüksek olması gerekiyor. Yükselen trendi düşünün, teknik düzeltmeye ihtiyacı var. Bunun yapınca düşükten yerine koymanız gerekiyor. Geçen hafta ons altın 1870'e kadar yükseldi, şu anda 1820 dolar. Ciddi düşüş söz konusu."