Yusufeli'nin 7'nci kez taşınma işleminde sona gelindi

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezi, 7'nci kez taşınacak. Yusufeli'nde bitirilmesi için sona gelinen yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Yusufeli'nin 7'nci kez taşınma işleminde sona gelindi - Sayfa 1

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına devam edilen ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı, ilçeyi sular altında bırakacak. 

115
Yusufeli'nin 7'nci kez taşınma işleminde sona gelindi - Sayfa 2

İlçe merkezi ile 4 köydeki yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez değiştirilen ilçe merkezi, 1950’den sonra bir kez daha değişecek. 

215
Yusufeli'nin 7'nci kez taşınma işleminde sona gelindi - Sayfa 3

İlçe merkezinin Yansıtıcılar mevkisinde kurulacak yeni yerleşim yerine taşınması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Yusufeli'nde sona gelinen yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar düzenleniyor. 

315
Yusufeli'nin 7'nci kez taşınma işleminde sona gelindi - Sayfa 4

İlçedeki asırlık ağaçlar da sökülerek yeni yerleşim yerine dikiliyor. Bölge halkı, yeni yerleşim yerine taşınacak olmanın heyecanını yaşıyor.

415