Yurda tekrar kara kış geliyor! İstanbul'da kar...

Ülke genelinde cuma gününden itibaren yaklaşık 10-12 gün boyunca etkili olacak soğuk hava İstanbul'a kar bırakacak. Cuma sabah saatlerinde yağacak kar İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Ancak pazar günü yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yurda tekrar kara kış geliyor! İstanbul'da kar... - Sayfa 1

Sert esen lodosla ülkede ılık hava ve yağmur geçişleri etkili olacak. Yarın sıcaklıklar daha da yüksek ancak sonraki günlerde yurda 'kara kış' geliyor.  

Yurda tekrar kara kış geliyor! İstanbul'da kar... - Sayfa 2

İstanbul'da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran fırtına nedeniyle çatılar uçtu, balkonlar yerinden söküldü. Pek çok binada hasar meydana geldi. Gündüz saatlerinde etkisini azaltacak lodosun İstanbul- İzmir arasında bu gece de şiddetli olması bekleniyor.

Yurda tekrar kara kış geliyor! İstanbul'da kar... - Sayfa 3

YURDA KARA KIŞ GELİYOR

Beklenen soğuk hava dalgası cuma gününden itibaren yaklaşık 10-12 gün boyunca yurt genelinde etkili olacak.  Soğuk hava, önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günü şiddetli daha da artıracak. Beklenen şiddetli soğukların etkisiyle; Antalya ve KKTC'ye bile kar yağabileceği tahmin ediliyor. 

Yurda tekrar kara kış geliyor! İstanbul'da kar... - Sayfa 4

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Enteresan yapan bu kadar sürecek soğuk hava dalgasıyla uzun süredir karşılaşmıyorduk. Öyleki önümüzdeki hafta İstanbul neredeyse bütün hafta boyunca sıfırın altında'' ifadelerini kullandı.