YKS manzaraları: Öğrenciler içeride ter döktü, veliler dışarıda dua etti

Koronavirus salgını sürecinde yapılması nedeniyle tartışma konusu olan YKS, alınan önlemler altında başladı. Yaklaşık 25 milyon kişinin katıldığı sınav için adaylar ter dökerken, veliler de dışarıda Kur’an okuyarak dua etti.

YKS manzaraları: Öğrenciler içeride ter döktü, veliler dışarıda dua etti - Sayfa 1

81 ilde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi TYT saat 10.15 itibariyle başladı.  Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. YKS'nin ilk oturumu olan TYT'de adaylar, geçen yıla göre 30 dakika daha ilave süre kullandı

126
YKS manzaraları: Öğrenciler içeride ter döktü, veliler dışarıda dua etti - Sayfa 2

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2 milyon 437 bin 119 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "YKS'nin ilk oturumu TYT, tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı." açıklamasını yaptı.

226
YKS manzaraları: Öğrenciler içeride ter döktü, veliler dışarıda dua etti - Sayfa 3

Sınava giren öğrenciler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda, toplu taşıma araçlarında sessizlik hakimdi.

326
YKS manzaraları: Öğrenciler içeride ter döktü, veliler dışarıda dua etti - Sayfa 4

Koronavirüs önlemleri kapsamında öğrenciler maske takarak sosyal mesafe kuralına uyarak sıraya geçerken, veliler ise okul bahçelerine alınmadı. 

426