Yerli otolar uçuşta! İşte marka marka o liste

Bütçesini zorlamadan otomobil almak isteyen vatandaş, uygun araç fiyatlarını araştırıyor. Ancak Türkiye’de ev almak gibi, otomobil almak da hayal oldu. Otomobil fiyatları akla hayale gelmeyecek kadar zamlandı. Yerli oto fiyatları bile 900 bin TL'ye dayandı. Haberimizde şu an Türkiye'de üretilip yerli statüsünde yer alan otomobilleri sıraladık. Buyrun birlikte inceleyelim.

Yerli otolar uçuşta! İşte marka marka o liste - Sayfa 1

Covid-19 pandemisinin tedarik zincirlerinde yarattığı darboğaz, küresel çip krizi ve Rusya -Ukrayna savaşı; fiyatların dünya genelinde artmasına neden olurken, ülkemizde bunlara ek olarak döviz kurundaki yükselişin neden olduğu Türk Lirası’ndaki değer kaybı, zamları zorunlu kılıyor.

116
Yerli otolar uçuşta! İşte marka marka o liste - Sayfa 2

Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, yerli otomobildeki fiyat değişimini bugünkü köşesinde detaylı bir şekilde anlattı.

216
Yerli otolar uçuşta! İşte marka marka o liste - Sayfa 3

Geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleşen son matrah güncellemesinden bu yana dolar kuru yüzde 100, Euro ise tam yüzde 80 arttı. Üretim maliyetlerindeki artışa bağlı gelen zamların üstüne, kurdaki artışlar ve ÖTV dilimlerindeki değişiklikler eklenince en ucuz otomobil fiyatları bile yüzde 130'a yakın zamlandı.

316
Yerli otolar uçuşta! İşte marka marka o liste - Sayfa 4

2004’te 83 asgari ücrete bir otomobil alınırken bugün aynı araç için 123 aylık asgari ücret gerekli.

416