Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Orhan Uğuroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını olma imkânı olup da bunu tercih etmeyen kişilerin farklı şekillerde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Uğuroğlu, aşı karşıtı kampanya yapan kişilerin de hapis ile cezalandırılması gerektiğini savundu.

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın - Sayfa 1

Türkiye bir yandan yangınlarla mücadele ederken diğer yandan Covid-19 salgını da devam ediyor. Vaka sayıları 25 bin civarına yükselmiş iken aşılama sürüyor ancak toplum bağışıklığının sağlanmasına halen çok var.

110
Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın - Sayfa 2

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Orhan Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında “Aşı imkânı olup da aşı olmayanlara çeşitli yaptırımlar uygulansın. Örneğin cep, ev telefonları, internet, doğalgaz, elektrik ve su faturaları zamlı ödensin. İşveren aşısı olmayan işçilerin iş akdini tazminatsız fesih etsin” önerisinde bulundu.

210
Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın - Sayfa 3

Buna gerekçe olarak aşı olmayan kişilerin insan haklarını ihlal ettiğini söyleyen Yeniçağ yazarı, şu görüşlerini dile getirdi:

310
Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın - Sayfa 4

Ha terörist insanları silahla öldürüyor ha virüs taşıyıcı olan aşısız kişiler başkalarını hasta edip öldürüyor. Onların aşı olmama hakları varsa aşı olanların da onlarla aynı toplu taşımadan yararlanmamalarını isteme hakkı var. 

410