Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor: İşte hedef aldığı yaş grubu ve semptomları!

2019'nin sün günlerinde hayatımıza giren koronavirüs dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ederken yeni bir salgın ortaya çıktı. Uzmanlar saatler içinde kurbanlarını öldüren hastalıktan en çok etkilenen yaş grubu ve semptomları açıkladı.

Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor: İşte hedef aldığı yaş grubu ve semptomları! - Sayfa 1

Dünyanın koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesi son sürat devam ediyor. Her gün binlerce cana mal olan virüs 237 milyondan fazla insana bulaşırken 5 milyona yakın insanı öldürdü. Son dönemde varyantlar ile gündemde olan virüs gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Koronavirüsün en dikkat çeken varyantı ise kuşkusuz Delta.

Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor: İşte hedef aldığı yaş grubu ve semptomları! - Sayfa 2

Daha bulaşıcı ve ölümcül olduğu bilimsel olarak kanıtlanan Delta, dünya genelindeki vaka ve ölümlerde artışın bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.
 

Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor: İşte hedef aldığı yaş grubu ve semptomları! - Sayfa 3

HİNDİSTAN'DA YENİ SALGIN! 
Zira ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantı orijinal virüsü (Wuhan versiyonu) geride bırakarak dünya genelindeki baskın tür olmayı başardı. Delta'nın ortaya çıktığı ülke olan Hindistan ise tabiri caizse yeni bir salgın haberi ile yürekleri ağza getirdi.

Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor: İşte hedef aldığı yaş grubu ve semptomları! - Sayfa 4

SAATLER İÇERSİNDE ÖLDÜRÜYOR 
Ülkede görülen yeni bir salgın 24 çocuğun ölümüne neden oldu. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, ölümler hastalık görüldükten sonra saatler içeresinde meydana geldi. Haryana, Palwal'daki sağlık görevlileri tarafından 'gizemli hastalık' olarak adlandırılan bu durum ağırlıklı olarak yüksek ateşe neden oluyor. Ancak sağlık görevlileri, öldürücü ateşin nedenini açıklığa kavuşturamadı.