Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara ve Ege Bölgesi'ne yönelik yarın için kuvvetli fırtına uyarısı yapılarak, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Öte yandan, yeni haftanın hava durumu tahmini de paylaşıldı.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgâr, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esecek.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı - Sayfa 2

MARMARA VE EGE İÇİN UYARILAR

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren Marmara genelinde yarın akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı - Sayfa 3

Açıklamada, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı - Sayfa 4

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Son değerlendirmelere göre, Batı bölgelerinde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren yine Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de akşam saatlerine kadar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa), şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."