Yayla göçü başladı, kara yolu sürülere kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çobanlar, sürüleri ile birlikte yaylalara göç ediyor. Pandemi dolayısıyla uygulanan tam kapanmada araç yoğunluğunun olmadığı kara yollarında çoban ve sürüleri rahatça ilerliyor.

Yayla göçü başladı, kara yolu sürülere kaldı - Sayfa 1

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde baharla çobanlar, sürüleri ile birlikte yaylalara göç etmeye başladı. Rize’de, Küçükçayır köyünden 400 küçükbaş hayvanı ile birlikte yola çıkan çobanlar, 6 günde yaklaşık 140 kilometre yol kat etti.

Yayla göçü başladı, kara yolu sürülere kaldı - Sayfa 2

Pandemi dolayısıyla tam kapanma da araç yoğunluğunun olmadığı kara yolları da çoban ve sürülerine kaldı. Kara yoluna çıkan sürü, çobanların yönlendirmesi ile yol aldı. 5 gün daha sürecek yolculukla İkizdere ilçesi Ovit Yaylası'na ulaşacak çoban ve sürüleri yaz boyunca burada kalacak.

Yayla göçü başladı, kara yolu sürülere kaldı - Sayfa 3

‘KAPANMA İŞİMİZE YARADI, YOLLAR BOŞ’

Çoban İsmail Turpçi bir haftadır yollarda olduklarını belirterek “Ormanlardan geçtik dağları açtık yollardan ilerledik. Ovit yaylasına çıkmaya çalışıyoruz. 

Yayla göçü başladı, kara yolu sürülere kaldı - Sayfa 4

Karantinadan dolayı yolların boş olması bizim için de avantaj. Yollarda araba olmayınca hayvanları da anayoldan götürerek daha hızlı bir şekilde yol alıyoruz” dedi.