'Yaşlanma Atlası'na göre en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçede koronavirüs vakası yok

Akdeniz Üniversitesi'nce (AÜ) çıkarılan ''Yaşlanma Atlası''nda, 82 yaş ortalaması ile Türkiye’de en uzun ömürlü insanların yaşadığı yer olarak gösterilen Ordu'nun Gölköy ilçesinde koronavirüs vakasına rastlanmadı.

'Yaşlanma Atlası'na göre en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçede koronavirüs vakası yok - Sayfa 1

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü'nce çıkarılan ''Türkiye'nin Yaşlanma Atlası''nda, Ordu'nun Gölköy ilçesi, ülkedeki en uzun ömürlü ve sağlıklı insanların yaşadığı 10 yer arasında gösterildi. 

113
'Yaşlanma Atlası'na göre en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçede koronavirüs vakası yok - Sayfa 2

İlçede ortalama yaşam süresi 82 yıl olarak belirlenirken, birçok üniversiteden akademisyen de ilçede araştırmalar yaptı. İlçede 70- 80 yaşındaki kişilerin çoğu halen bağ bahçe işlerinde çalışırken, tükettikleri organik yiyecekleri de kendileri yetiştiriyor.

213
'Yaşlanma Atlası'na göre en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçede koronavirüs vakası yok - Sayfa 3

Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri organik sebze ve meyveleri tüketen ilçe halkı, süt, yoğurt, bal gibi ürünlerle beslenerek bağışıklık sistemlerini güçlü tutuyor. İlçe sakinleri arasında koronavirüs vakasına rastlanılmazken, evlerinde kalanlar kendilerini de izole ediyor.

313
'Yaşlanma Atlası'na göre en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçede koronavirüs vakası yok - Sayfa 4

İlçede sadece il dışından gelen bir kişide koronavirüs tespit edilirken, kent merkezindeki hastanede tedaviye alınan kişi kısa sürede sağlığına kavuştu.

413