Yakıt alırken ateşlediği çakmak ATV'yi alev topuna çevirdi

Aksaray'da Mustafa Akil (25), ATV aracına yakıt aldığı sırada dalgınlık sonucu çakmağını ateşlemesi sonucu yangın çıktı. ATV alev topuna dönerken, sürücü Akil ve akaryakıt istasyonu çalışanı Mehmet Akbulut (27), vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Akil'in arkasında oturan arkadaşı yara almadan kurtulurken, olay anı ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Yakıt alırken ateşlediği çakmak ATV'yi alev topuna çevirdi - Sayfa 1

Olay, 27 Temmuz Çarşamba günü Büyük Bölcek Mahallesi Büyük Bölcek Caddesindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. 

112
Yakıt alırken ateşlediği çakmak ATV'yi alev topuna çevirdi - Sayfa 2

Mustafa Akil, ATV aracıyla akaryakıt istasyonuna girdi. İstasyon çalışanı Mehmet Akbulut, araca yakıt doldurduğu sırada arkadaşıyla birlikte ATV'nin üzerinde oturmaya devam eden Mustafa Akil, bir anlık dalgınlık sonucu elindeki çakmağı ateşledi. 

212
Yakıt alırken ateşlediği çakmak ATV'yi alev topuna çevirdi - Sayfa 3

Bunun üzerine ATV alev topuna dönerken, Akil ve Akbulut alevlerin arasında kaldı, arkasında oturan arkadaşı ise araçtan inip koşarak kurtuldu. 

312
Yakıt alırken ateşlediği çakmak ATV'yi alev topuna çevirdi - Sayfa 4

İstasyon çalışanları, pantolonu sağ dizine kadar tutuşan Akil ile yerde sürüklenen ve kıyafetlerinin büyük bir bölümü alev alan Akbulut'a yangın tüpleriyle müdahalede bulundu. 

412