Yakalanacağını anlayınca suç ortağını rehin aldı

Sosyal medya üzerinden 20 yaşındaki genç kızla kurdukları tuzakla zenginleri hedef alan çete yakayı ele verdi. İstanbul'da fidye için kaçırılan 21 yaşındaki Suriye uyruklu genci kurtarmak için operasyon düzenlendi. Polisleri karşısında gören fidyeci, suç ortağı kadını bıçakla rehin aldı. 2 saat süren müzakereden sonra 2 fidyeci gözaltına alındı.<br />

Yakalanacağını anlayınca suç ortağını rehin aldı - Sayfa 1

Sosyal medya üzerinden 20 yaşındaki genç kızla kurdukları tuzakla zenginleri hedef alan çete yakayı ele verdi. İstanbul'da fidye için kaçırılan 21 yaşındaki Suriye uyruklu genci kurtarmak için operasyon düzenlendi. Polisleri karşısında gören fidyeci, suç ortağı kadını bıçakla rehin aldı. 2 saat süren müzakereden sonra 2 fidyeci gözaltına alındı.

110
Yakalanacağını anlayınca suç ortağını rehin aldı - Sayfa 2

Esenyurt'ta Suriye uyruklu Servat Mervan’ı kaçırarak 50 bin dolar fidye isteyen çete üyelerinden 2'si düzenlenen operasyonla yakalandı. Çete üyesi olan kadının sosyal medya üzerinden maddi durumu iyi olan kişilerle tanışarak arkadaşlık kurduğu ve çetenin tuzağına çektiği öğrenildi.

210
Yakalanacağını anlayınca suç ortağını rehin aldı - Sayfa 3

Esenyurt'ta 29 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen olayda babasına ait cep telefonu dükkanında çalışan Servat Mervan, yolda yürürken yanına yaklaşan bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Bir gün sonra Servat Mervan'ın ailesini arayan bir kişi talihsiz gencin işkence edilirken çekilen videolarını göndererek 50 bin dolar istedi.

310
Yakalanacağını anlayınca suç ortağını rehin aldı - Sayfa 4

Talihsiz gencin babasının polise başvurması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Gasp Büro Amirliğine bağlı Rehine kurtarma ve müzakare timi polisleri yaptıkları incelemede Servat Mervan'ın kaçırıldığı aracın kiralık olduğunu tespit etti. Polis otomobili kiralayan kişiyi tespit ederek peşine düştü.

410