Vücudu baştan sona yeniliyor!

Glutatyon son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Glutatyonun vücutta azalmaya başlaması türlü sağlık sorunlarına neden olabilir. Glutatyon, önemli hücresel bileşenlere zarar gelmesini önleyen bir antioksidandır. Vücudu temizleyen ve hücreleri koruyan glutatyonun vücutta azalmasıyla birçok sağlık problemi ortaya çıkar.

Vücudu baştan sona yeniliyor! - Sayfa 1

Doğal bir mucize olarak adlandırılan ve son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz 'Glutatyon' nedir? Glutatyon, önemli hücresel bileşenlere zarar gelmesini önleyen bir antioksidandır. Vücudu temizleyen ve hücreleri koruyan glutatyonun vücutta azalmasıyla birçok sağlık problemi ortaya çıkar. Glutatyonun, vücudun çöpçüsü olduğunu belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, "Vücutta azalmaya başladığında kalp damardan kansere pek çok ölümcül hastalığa neden olabilir" diyerek Glutatyon ile ilgili bilgiler verdi.

119
Vücudu baştan sona yeniliyor! - Sayfa 2

Glutatyon, bitkiler, hayvanlar, mantarlar ve bazı bakteri ve archaea'da bir antioksidandır. Glutatyon, serbest radikaller, peroksit, lipit peroksit ve ağır metaller gibi reaktif oksijen türlerinin neden olduğu önemli hücresel bileşenlere zarar gelmesini önleme yeteneğine sahiptir.
 

219
Vücudu baştan sona yeniliyor! - Sayfa 3

Bağışıklık sistemini güçlendirirken bedende biriken ağır metallerin, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor, paslanma ve iltihaplanmanın önüne geçiyor. Normal koşullarda vücudun ürettiği doğal bir antioksidan. Ancak zamanla glutatyon rezervi yetmemeye başlıyor" diye konuştu.

319
Vücudu baştan sona yeniliyor! - Sayfa 4

- Sinir uçlarının daha sağlıklı çalışması ve vücut içerisindeki alışverişi sağlamak için B12 vitamini gereklidir. Ancak B12 vitamini eksilince sinir hücreleri yeteri kadar beyne uyarıcı veremez bu da beyin yorgunluğunu artırır. Buna bağlı stres ve gerginlik gibi ruhsal rahatsızlıklar artar.

419