Virüsün laboratuvardan çıktığı iddiası ABD'yi karıştırdı: Trump Çin'den 10 trilyon dolar tazminat istedi

Laboratuvardan mı çıktığı yoksa hayvandan insana mı bulaştığı tartışmaları yeniden alevlendi. Dr. Fauci, salgın başlamadan önce yeni tip koronavirüs belirtileriyle hastalandıkları iddia edilen ve 3'ü Vuhan Viroloji Laboratuvarı'nda çalışan 9 kişinin sağlık kayıtlarının yayımlanması çağrısı yaptı

Virüsün laboratuvardan çıktığı iddiası ABD'yi karıştırdı: Trump Çin'den 10 trilyon dolar tazminat istedi - Sayfa 1

ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, salgın başlamadan önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtileriyle hastalandıkları iddia edilen ve 3'ü Vuhan Viroloji Laboratuvarı'nda çalışan 9 kişinin sağlık kayıtlarının yayımlanması için Pekin yönetimine çağrıda bulundu.

113
Virüsün laboratuvardan çıktığı iddiası ABD'yi karıştırdı: Trump Çin'den 10 trilyon dolar tazminat istedi - Sayfa 2

Biden'ın, Covid-19'un laboratuvardan mı çıktığı yoksa hayvandan insana mı bulaştığını araştırmaları için istihbarat kurumlarına 90 gün süre vermesinin ardından ABD'de virüsün kaynağına ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi.

213
Virüsün laboratuvardan çıktığı iddiası ABD'yi karıştırdı: Trump Çin'den 10 trilyon dolar tazminat istedi - Sayfa 3

Bu kayıtların, Covid-19'un ilk günlerine ve kökenine ışık tutacağının altını çizen Fauci, "2019'da hastalandığı iddia edilen ve laboratuvarda çalışan 3 kişinin kayıtlarını özellikle görmek istiyorum. Bu kişiler gerçekten hastalandı mı ya da hastalandılarsa bunun nedeni neydi?" ifadelerini kullandı.

313
Virüsün laboratuvardan çıktığı iddiası ABD'yi karıştırdı: Trump Çin'den 10 trilyon dolar tazminat istedi - Sayfa 4

Fauci, 3 laboratuvar çalışanının haricindeki 6 kişinin de 2012'de bir yarasa mağarasına giren madenciler olduğu ve bundan sonra zatürre geçirdiklerini, koronavirüsün kaynağı olduğu iddia edilen bu mağaradan alınan numunelerin ise Vuhan Viroloji Enstitüsünde saklandığının iddia edildiğini belirtti.

 

413