Virüsün kaynağını açıkladılar

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Covid-19 neredeyse 60 milyon insana bulaştı, 1.4 milyon insanın ölümüne neden oldu. Çin'den peşpeşe yapılan açıklamalar, şu ana kadar koronavirüsle (Covid-19) ilgili bilinenleri unutturacak cinsten. Hem Çin devlet televizyonu, hem de yetkililer virüsün kaynağına dair şok ifadeler kullandı. Üçüncü aşıyı geliştiren AstraZeneca'dan ise şüphe uyandıran açıklamalar geldi.(Euronews)

Virüsün kaynağını açıkladılar - Sayfa 1

Dünya genelinde 60 milyonun üstüne çıkan vaka sayısıyla gezegeni esir eden koronavirüsle ilgili, ezber bozan açıklamalar geldi.
 
 

114
Virüsün kaynağını açıkladılar - Sayfa 2


Covid-19'un ilk çıktığı ülke olarak bilinen Çin'de devlet medyası, virüsün ülkeye dondurulmuş gıdalar içerisinde gelmiş olabileceğini belirterek, salgının izlerinin daha önce İspanya ve İtalya'da görüldüğünü iddia etti. Çin'in haberine çok sayıda tepki gelirken, Londra College Üniversitesi profesörlerinden genetik bilimci Francois Balloux, Çinli yetkililerin iddiasına sosyal medyadan cevap verdi.

214
Virüsün kaynağını açıkladılar - Sayfa 3

Dünya medyasında yaygın kanı salgının ilk günlerinde Kovid-19'un Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından çıkarak diğer dünya ülkelerine yayıldığı teorisiydi.

314
Virüsün kaynağını açıkladılar - Sayfa 4

ABD Başkanı Donald Trump dahil birçok ülke ve liderleri, Çin'deki hayvan pazarından virüsün başladığını söyleyerek Çin'i suçluyordu.
 
 

414