Vedat Muriqi'nin gol sessizliğinin nedeni ortaya çıktı!

Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi'nin 2 haftalık sessizliği sürüyor. Son olarak 19. haftada Başakşehir karşısında oynanan mücadelede ağları havalandırmayı başaran Muriqi, o maçtan bu yana gol atamadı. Muriqi'nin gol atmadığı bu iki karşılaşmada 5 puan kaybeden sarı-lacivertliler, zirve yarışında önemli bir yara almıştı. Peki, Muriqi'nin 2 haftalık suskunluğunun sebebi ne?

Vedat Muriqi'nin gol sessizliğinin nedeni ortaya çıktı! - Sayfa 1

Süper Lig'de 21. haftanın sonuna gelinirken topladığı 38 puanla 6. sırada yer alan Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Vedat Muriqi'in son haftalardaki gol suskunluğu dikkat çekiyor.Sarı-lacivertlilerin sezon başında büyük uğraşlar sonucu Çaykur Rizespor'dan kadrosuna kattığı Kosovalı golcü Vedat Muriqi, an itibarıyla takımının en golcü ismi konumunda.

Vedat Muriqi'nin gol sessizliğinin nedeni ortaya çıktı! - Sayfa 2

Fenerbahçe formasıyla Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 22 maçta takımına 13 gol ve 5 asist ile katkı sağlayan 25 yaşındaki golcü son olarak ligin 19. haftasında oynanan Başakşehir mücadelesinde gol atmış, bu maçın ardından çıktığı 2 mücadeleyi boş geçmişti.Son 2 maçta gol atamayan Muriqi'nin bu performansı puan kayıplarını da beraberinde getirirken sarı-lacivertliler bu iki müsabakanın birini kaybederken birinde ise 1 puana razı oldu.

Vedat Muriqi'nin gol sessizliğinin nedeni ortaya çıktı! - Sayfa 3

Öte yandan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, skor yükünü Muriqi ve Kruse'nin dışında paylaşacak oyuncu arıyor. Bunun sebebi ise 2020 yılı içerisinde oynanan 4 lig maçında ligde Fenerbahçe formasıyla sadece 2 futbolcunun gol atabilmesi. Bu isimler Vedat Muriqi ve Max Kruse'ydi.

Vedat Muriqi'nin gol sessizliğinin nedeni ortaya çıktı! - Sayfa 4

Rodrigues asistleriyle skor katkısı verse de gol atamadı. Oysa ki, sarı-lacivertliler ligin ilk yarısında skoru en çok paylaşan takım görüntüsündeydi. Fenerbahçe'de ligin ilk yarısında tam 14 oyuncu gol attı ve takım bu alanda ligin lideriydi.